Російський хакер у суді заявив, що за завданням ФСБ брав участь у зломі листування Клінтон

Один з основних обвинувачених у справі групи Lurk, повідомив, що під керівництвом російських спецслужб брав участь у зломі Національного комітету Демократичної партії США і листування лідерки американських демократів.

Фото: Слово і Діло.Хакер з російського Єкатеринбурга Костянтин Козловський, один з основних обвинувачених у справі групи Lurk, заявив, що під керівництвом ФСБ брав участь у зломі Національного комітету Демократичної партії США і листування Хілларі Клінтон. Таку заяву Козловський зробив на засіданні Мосміськсуду 15 серпня, де розглядалося питання про продовження йому запобіжного заходу, пише The Bell, передають Патріоти України.

Протокол і аудіозапис цього засідання були 2 грудня опубліковані в Facebook Козловського. Достовірність документів, а також аккаунта хакера підтвердили виданню два джерела.
У Facebook Козловського в серпні за день до засідання суду була опублікована копія листа, датованого 1 листопада. У листі, адресат якого невідомий, Козловський заявляє, що здійснював атаки на Національний комітет за дорученням співробітника ФСБ, якого він називає «Іллею».
Пізніше, пише The Bell, обвинувачений заявив, що під псевдонімом «Ілля» його курирував майор ФСБ Дмитро Докучаєв. Козловський також згадує колишнього співробітника «Лабораторії Касперського» Руслана Стоянова.
З грудня 2016 року Докучаєв і Стоянов знаходяться в СІЗО за звинуваченням в державній зраді. Джерела «Дождя» повідомляли, що фігуранти цієї справи обвинувачуються в тому, що передали американським спецслужбам імена та іншу інформацію про російських хакерів.
«Встановити справжність його показань про причетність до зломів в США складно. Спецслужби США в офіційних звітах стверджували, що за торішніми атаками на Національний комітет Демократичної партії (DNC) стояло ГРУ (тепер називається Головне управління Генштабу Збройних сил РФ), але імена хакерів - не розкривалися. Хакери, пов'язані з ФСБ, за даними американської компанії Crowdstrike, яка розслідувала атаки на замовлення DNC, отримали доступ до серверів комітету ще у 2015 році», - пише видання.
Учасники хакерської групи Lurk були затримані в середині 2016 року. Тоді повідомлялося, що їх звинувачують в розкраданні близько трьох мільярдів рублів у банків і комерційних організацій за допомогою вірусу Lurk. У «Лабораторії Касперського» розслідуванням, пов'язаних з вірусом Lurk, займався Руслан Стоянов, обвинувачений разом з Михайловим і Докучаєвим в державній зраді.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...