Розсилали підроблені накази про капітуляцію: Командувач ВМС розкрив нові подробиці окупації Криму Росією

При цьому Воронченко повідомив, що загарбники перебили всі кабелі зв'язку, а спілкування з Києвом проходило тільки мобільним зв'язком.

Фото: Вікіпедія.Командувач Військово-морських сил Ігор Воронченко заявляє, що під час анексії Криму Росія розсилала українським військовим підроблений наказ Міністерства оборони про здачу зброї. Про це він сказав під час допиту в суді у справі колишнього Президента Віктора Януковича, обвинувачуваного в державній зраді, передають Патріоти України з посиланням на Українські Новини.

"12 березня 2014 року я одержав фельд'єгерський пакет від виконуючого обов'язки міністра оборони України Ігоря Тенюха, де був наказ про здачу зброї", - повідомив Воронченко.

Водночас у нього викликали підозри підпис в.о. міністра на документі й печатка.

Воронченко зазначив, що на печатці стояв напис "Секретаріат Міністерства оборони України", який не використовується в Україні.

Після цього він зателефонував Тенюху, і той сказав, що ніякого наказу про здачу зброї не давав.

При цьому Воронченко повідомив, що пізніше загарбники перебили всі кабелі зв'язку в районі Гвардійського, спілкування з Києвом проходило тільки мобільним зв'язком.

Воронченко зазначив, що в березні 2014 року російські військові захопили його в полон і тримали 4 дні.

У цей час російський генерал Ігор Турченюк, заступник командувача Південного військового округу Збройних сил РФ, намагався схилити Воронченка перейти на бік окупанта.

"Мені пропонували й квартиру в Ростові й посаду в командуванні в Ростові", - зазначив командувач ВМС.

Після його відмови російські військові взяли штурмом військову частину.

Воронченко стверджує, що вся інформація про підготовку захоплення Криму російськими військовими передавалася тодішньому командуванню ВМС - Юрію Ільїну, Дмитру Шакуро й Сергію Єлисєєву, але ті на неї ніяк не реагували.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...

Увели з-під носу у Росії: Україна може отримати десятки МіГів та СУшок, продані з арсеналів Казахстану. Військовий експерт розповів, як це допоможе авіації ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 0:55

Повітряні сили України можуть отримати 81 радянський літак, серед яких Су-24, МіГ-23, МіГ-27 та МіГ-29. Вся ця техніка була виставлена на продаж Казахстаном восени 2023 року та придбана одним покупцем. Щоправда, є один нюанс – усі вони небоєздатні, але...