Сепаратисти цинічно ігнорують "різдвяне перемир'я" на Донбасі, руйнуюючи цілі селища (відео)

Масовані обстріли селищ у тилу разом із блокуванням роботи СЦКК мають на меті зупинити спробу українців бодай на одній ділянці вийти на лінію, визначену Мінськими угодами.

Фото: 5 Канал.Бойовики попри оголошене перемир’я не припиняють обстрілів на Донбасі. Після оголошеного припинення вогню на час свят один український віськовий загинув, обстріляно позиції ЗСУ поблизу Луганського, Авдіївки та Лебединського, йдеться у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Крім того, російські офіцери залишили Спільний Центр координації та контролю, що був посередником між українським військом і бойовиками, якщо треба було припинити вогонь. Цей крок збігся з цинічним обстрілом селища Новолуганське.

Медіа бойовиків зарясніли повідомленнями про те, що це українські підрозділи обстрілюють "Градами" один одного. Для переконливості бойовики запустили реактивні снаряди у сусіднє Зайцеве. Замаскувати злочин не вдалося, тому що щодо "Градів" "ДНРівцям" важко брехати, адже після вибуху зберігається металевий тубус. Бійці говорять, що характер обстрілу свідчить про те, що обстріл був із Горлівки. Десятки людей на власні очі бачили, що по них стріляли саме з околиць окупованого міста.

Втім, серед тих, хто бив по Новолуганському, не тільки росіяни. В Горлівці базується так званий ракетно-артилерийський дивізіон третьої бригади армії "ДНР". Ним керує Ольга Качура із позивним "Корса". Вона була офіцером української міліції. Після російської військової агресії перейшла на бік ворога і стала навідником. Качур пройшла спеціальні курси в Санкт-Петербурзі, росіяни підвищили її статус до командира ракетного дивізіону. Вперше її "Гради" відзначились під Дебальцевим.

Почерк "Корси" – неприхована провокація. Вона перед обстрілом вішала на свої "Гради" українські прапорці, а потім демонстративно обстрілювала населені пункти. Діяльність "Корси" називається тероризмом.

Після вибухів у Новолуганському на фронті не було жодного дня без поранених та загиблих. Українські захисники не мають ілюзій, що прийдешні свята принесуть їм перепочинок. Масовані обстріли селищ у тилу разом із блокуванням роботи Спільного Центру з контролю та координації мали на меті зупинити спробу українців бодай на одній ділянці вийти на лінію, визначену Мінськими угодами.

Обстріли Новолуганського схожі на помсту за втрачені населені пункти, які відтепер контролює Україна. Бойовики також демонструють, що не зупиняться ні перед чим, якщо українська армія й надалі просуватиметься вперед. Дикуни з "Градами" розглядають мирних жителів як заручників.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...