Що потрібно запитати в Януковича? - Портников розповів, як ефективно розслідувати розстріл Небесної Сотні (відео)

Журналіст зазначив, коли йде мова про конкретне застосування зброї, необхідно допитувати верховного головнокомандувача та керівників силових структур.

Фото: Хвиля.Екс-президенту України Віктору Януковичу і його оточенню в контексті справи про події на Майдані в 2014 році необхідно поставити питання про те, чи є вони учасниками цих подій або маріонетками. Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив журналіст Віталій Портников, передають Патіроти України.

"Можна, звичайно, знаходити якихось окремих "беркутівців", допитувати їх, проводити слідчі дії, але це все безглуздо до того моменту, поки не можна допитати не "скайпом", а в реальності [екс-президента Віктора] Януковича, [екс-прем'єра Миколу] Азарова, [екс-міністра внутрішніх справ Віталія] Захарченка, [екс-голову СБУ Олександра] Якименка, [екс-міністра оборони Павла] Лебедєва, керівників силових структур. Звичайно, я не сумніваюся, що допит [Сергія] Льовочкіна, який у Києві, або [Андрія] Клюєва, який в Росії, теж допоміг би пролити світло на події, але це все ж не силовики. Коли йде мова про конкретне застосування зброї, необхідно допитувати верховного головнокомандувача та керівників силових структур. В українського правосуддя немає такої можливості", - підкреслив Портніков.

За його словами, саме криваві події у центрі Києва в лютому 2014 року були початком російської агресії.

"Тому можна все що завгодно придумати на рахунок цього розслідування, але є об'єктивна реальність, що по суті розстріл Небесної сотні був початком війни, який ми не зауважили, а потім вже вона розгорнулася на повну потужність. Це був не кінець, як багатьом здавалося, це був саме початок. І ось тоді це потрібно розглядати в нерозривному зв'язку з усіма подальшими подіями – анексією Криму, яка готувалася російськими спецслужбами під час Майдану, ситуацією на Сході України, яка теж готувалася російськими спецслужбами", - сказав журналіст.

"Пам'ятайте з'їзд у Харкові? Він відразу ж пройшов (після втечі Віктора Януковича з Києва, - ред.). Ви думаєте такі речі готуються за 2-4 години? Ні. Тому багато в чому розстріл Небесної сотні був спусковим гачком для подальшої агресії проти України, а зовсім не бажанням розігнати Майдан. Усе було набагато складніше", - додав він.

Щодо самого важливого питання, що слідство має поставити Януковичу, журналіст сказав наступне: " І тут виникає питання, знову-таки, про роль Януковича і наближених до нього у всьому цьому. Чи розуміли вони, куди їх затягують, чи вони були учасниками цих подій, чи маріонетками, для яких розстріл Небесної сотні був просто закінченням протесту в Києві? От для них це був кінець чи початок? Це дуже важливе питання, яке потрібно ставити Януковичу. Але не "скайпом", коли він просто читає те, що йому пишуть його російські куратори".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Літакопад" триває: У Росії розбився Су-34 з екіпажем на борту

понеділок, 6 травень 2024, 20:43

"Женя та Володя. Досвідчений, підготовлений, злітаний, бойовий екіпаж", - так характеризує росіян пропагандист. Водночас інший російський пропагандистський канал про авіацію написав, що два льотчики загинули в Африці. Там вони "надавали допомогу у навч...

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.