Що тепер робити Матіосу?: Порошенко відізвався на рішення суду по прикордоннику Колмогорову

Генерал полюбляє поговорити на камеру за честь офіцера.

Фото: sobytiya.net.Президент України Петро Порошенко написав у Facebook, що задоволений рішенням Вищого спеціалізованого суду, який скасував вирок прикордоннику Сергієві Колмогорову і звільнив його з-під варти, передають Патріоти України.

"Як верховний головнокомандувач уболівав і вболіваю за долю Сергія Колмогорова. Добре, що суд прийняв рішення про перегляд його справи з урахуванням усіх її складних обставин. Війна – це суворий час, і не ми її розпочинали, і кожна втрата нам болить. Іноді й сама Вітчизна має брати під захист своїх захисників", – ідеться у публікації.

Інцидент, у зв'язку з яким Колмогорова було засуджено до 13 років в'язниці, стався 9 вересня 2014 року в районі Маріуполя Донецької області. Військовослужбовці помітили неподалік від берега моря автомобіль, який блимнув фарами, а потім попрямував у їхній бік.

На вимогу зупинитися для перевірки документів водій не відреагував. Прикордонники відкрили вогонь на ураження. Пасажирка автомобіля загинула, а уродженець Донецька, який перебував за кермом, не постраждав. Пізніше він виїхав до Росії.

Вогонь по автомобілю одночасно вело дев'ять осіб. Обвинувачення висунули тільки Колмогорову.

Вирок суду першої інстанції підтвердив апеляційний суд, однак 6 листопада 2017 року Вищий спецсуд надіслав справу на перегляд, а самого Колмогорова звільнив з-під варти.

Нагадаємо, що головний військовий прокурор України Анатолій Матіос затято наполягав на провині Колмогорова, вступивши у жорстку дискусію з журналісткою з цього приводу. Чи переконало рішення Вищого спеціалізованого суду генерал-лейтенант юстиції?

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...