"Щоб збирати більше податків": ДФС закликає скасувати "упрощонку" - мільйони підприємців хай закриваються або переводяться в ТОВ

За словами Продана, в економічно розвинених країнах спрощена система оподаткування вводилася на перехідний період, який в Україні затягнувся.

Фото: РБК-Україна.У ДФС заявляють про необхідність відмови від спрощеної системи оподаткування та поступове переведення малих підприємців на загальну систему. Про це заявив в.о. глави ДФС Мирослав Продан, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами Продана, в економічно розвинених країнах спрощена система оподаткування вводилася на перехідний період, щоб бізнес став на ноги після кризи або економічних потрясінь.
На його думку, в Україні цей перехідний період - затягнувся. І зараз «спрощенка» використовується великим бізнесом для мінімізації податків.
«Величезний супермаркет або мережа спортклубів. Це ж не малий бізнес? Бухгалтера вони можуть найняти? Можуть. Але чомусь працюють через ФОПи. У них навіть немає юрособи», - заявив він.
«Замість нього десятки, а іноді і сотні ФОПів, на рахунок яких надходить виручка. Дійшли до встановленого ліміту - закрили ФОП, відкривають інший. Це завдає дуже великих втрат бюджету і не має ніякого відношення до дрібних підприємців», - говорить Продан.
За словами чиновника, ГФС не може самостійно вносити зміни до Податкового кодексу, але може давати рекомендації Міністерству фінансів. А вже Мінфін може підготувати відповідну законодавчу ініціативу.
Зараз в Україні діє спрощена система оподаткування (так звана «спрощенка») - це спеціальний податковий режим, розрахований на малих підприємців, наприклад, на фізосіб-підприємців.
Його основна перевага для підприємців - сплата єдиного податку замість окремих податків і зборів, спрощена бухгалтерія і звітність.
Значна частина українського інтернет-бізнесу працює за цією схемою, часто як ФОП реєструються програмісти, щоб надавати послуги з розробки.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...