Сюрпризів буде багато: Синоптики озвучили прогноз погоди в Україні на весь 2018 рік (фото)

Цього року морози в Україні вдарять лише в кінці зими, а літо буде спекотним і дощовим.

Фото: УНІАН.У 2018 році морози в Україні вдарять лише в кінці зими, а літо буде спекотним і дощовим. Весна в цьому році буде прохолодною і сирою. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань, передають Патріоти України.

"Рік Венери - більше сирої, ніж сухої. Весна очікується прохолодна і сира: холодний березень, також не жаркими і посушливими квітень і березень. Літо - вологе і помірно тепле. Роки Венери врожайні на колосові культури, але небезпека в тому, що в період їхнього збирання бувають сильні дощі, що носять затяжний характер і призводять до втрати врожаю. Осінь спочатку тепла, потім холодна, вже в кінці жовтня можливі морози. Зима помірна, спершу суха, потім холодна, дуже сніжна, що призведе до великого розливу річок", - повідомив Горбань. Водночас в Укргідрометцентрі вважають, що 2018 рік в Україні буде дуже мінливим.

"2018 рік очікується середньостатистичним, можливо, більш дощовим, ніж зазвичай. Як і в попередні 2-3 роки через глобальне потепління можливі часті перепади температур, особливо влітку - жарка погода ненадовго зміниться прохолодною, потім знову спека, знову грози", - каже заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. Провідний науковий співробітник інституту геофізики НАН України Світлана Бойченко зазначила що в погодних "гойдалках" винно багато факторів.

"Є кілька гіпотез, чому погода зараз поводиться дивно. Це і процеси довгого періоду на Сонці (невідомі 11-річні, а 60-річні цикли), і активізація вулканічної діяльності, і Світовий океан, який пов'язує парникові гази, то знову віддає їх в атмосферу, це теж знижує або підвищує температуру", - говорить вона. За словами Бойченко, за останні 10 років стала проявлятися і річна кліматична аномалія, літо стає більш спекотним.

"Ми очікуємо, що після 2020 року аномалії вщухнуть. Цей процес вже почався, і з кожним роком температурні амплітуди стають все меншими і до 2030 року таких різких перепадів, як зараз ми спостерігаємо, не стане", - наголосила вона.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...

Росіяни використовують на фронті до 60−70 тис. снарядів на добу - джерело

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:15

Представник Генштабу ЗСУ на умовах анонімності розповів, що зараз окупанти ведуть артилерійський вогонь у 5−6 разів інтенсивніше, ніж їм відповідають українці. Про це NV розповіло джерело у Генштабі ЗСУ, передають Патріоти України. Окупаційне угрупуван...