Скандал з російською мовою в київській школі: Психолог роз'яснив ситуацію

Коментуючи історію з примусом до вивчення російської мови в одній з київських шкіл, він звернув увагу на низку юридичних моментів.

Фото: Facebook.Шкільний психолог не має права нав'язувати дитині відвідування тих чи інших уроків; факультативні заняття, в тому числі з російської мови, відвідуються виключно за бажанням. Про це розповів координатор організації "Стоп корупції", правозахисник Богдан Хмельницький, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Коментуючи історію з примусом до вивчення російської мови в одній з київських шкіл, він звернув увагу на низку юридичних моментів.

По-перше, "коли дитина спілкується з психологом або коли той надає психологічну консультацію, це повинно відбуватися в присутності батьків".

По-друге, "психолог може тільки давати поради. Професійні психологи нічого не нав'язують - люди, які приходять до них на прийом, як правило, самі проговорюють свої ситуації", - продовжив правозахисник.

І, нарешті, по-третє, "факультативні уроки не є обов'язковими. Це на вибір дитини. Хоче ходити - будь ласка, не хоче - не йде", - пояснив він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...