"Скелет, який нагадує пейзажі 1943-го": У мережі показали руїни легендарного заводу в Слов'янську (фото)

Деякі приміщення колишнього заводу, перебуваючи у приватній власності, застосовують як склади або цехи невеликих підприємств з виробництва керамічних або інших виробів.

Фото: "Улитка инфо".У мережі з'явились фотографії Слов'янського керамічного заводу, який був заснований в 1901 році Яковом Ессеном. Відомий комбінат, продукцію якого знали у всіх куточках СРСР, перебуває у занедбанному стані. Жителі міста опублікували відповідні фото в своїх соцмережах, інформує сайт ulitka.info, передають Патріоти України.У мережі показали прохідну Слов'янського керамічного заводу, через яку щодня проходили тисячі осіб. Зазначається, що історія цього потужного керамічного підприємства почалася в 1893 році, коли троє польських підприємці відкрили акціонерне товариство "Дзевульский і Лянге" і купили земельну ділянку для будівництва заводу поблизу залізниці в місті Слов'янськ Харківської губернії."В XIX ст. царський уряд заохочував іноземні інвестиції, надаючи інвесторам субсидії, тому справи на цьому акціонерному йшли чудово, йшли вони добре і в ХХ ст., коли російський великий бізнес почав відчувати проблеми: жебрацька заробітна плата робітників, 15-годинний робочий день, події 1905 року в Петербурзі, страйки, часті сутички мітингувальників з поліцейськими, зростаюча міць революційної боротьби і, звичайно, Перша світова війна", - зазначили автори фотографій.Автори фотографій підкреслюють, що тепер від заводу залишився тільки "скелет, який нагадує пейзажі 1943-го". Деякі приміщення колишнього заводу, перебуваючи у приватній власності, застосовують як склади або цехи невеликих підприємств з виробництва керамічних або інших виробів.

"А польський брат-близнюк керамічний завод Опочно продовжує успішну роботу. За більш ніж столітню історію, незважаючи на великі труднощі, дві війни, радянську окупацію, завод Опочно заслужив майже всесвітнє визнання. Сьогодні польська плитка і сантехніка цінується в багатьох країнах, в тому числі і в Україні та продається під торговою маркою Opoczno", - сказано в повідомленні.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...