"Слабшає російська економіка, а разом з нею і збройні сили": Чому Росія відмовилася від "атомного потяга" - Бутусов

На думку експерта, відмова від проекту пов'язана з низкою факторів, в тому числі з його дорожнечею і з відсутністю реальної необхідності в "атомному поїзді".
Фото: РБК-Україна.Відмова Росії від фінансування розробки "атомного поїзда" - залізничного ракетного комплексу "Баргузін" - пов'язана, перш за все, з тим, що в РФ змушені економити. Таку думку "Обозревателю" висловив журналіст, військовий експерт Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Санкції працюють, дуже ефективно, і не тільки щодо ВПК. Витрати на оборону Росії в цілому скорочені", - констатував він.

На думку експерта, відмова від проекту пов'язана з низкою факторів, в тому числі з його дорожнечею і з відсутністю реальної необхідності в "атомному поїзді". "Це дуже дорога система, хоча й ефективна. Але її треба розробляти, створювати, а все-таки реальна необхідність в ній в Росії відсутня", - сказав він.

"Вони економлять на тому, на чому вони змушені економити", - зауважив Бутусов. У той же час він допустив, що гроші на "атомний потяг" можуть знайти пізніше.

Разом з тим він нагадав, що в Росії "триває будівництво набагато більш дорогих підводних ракетних крейсерів".

"Чи означає це, що армія Росії слабшає?" - запитав "Обозреватель". "Слабшає російська економіка, а разом з нею і збройні сили", - відповів експерт.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....