Смоленська трагедія: "У вас щось не по совісті" - міністр МЗС Польщі жорстко відповів Путіну

Ващиковський заявив, що "чим довше росіяни перетримують уламки, чим довше не хочуть співпрацювати в ході слідства, щоб прояснити заподіяну катастрофи - тим більше дають підстави для підозр".
Фото: Волинські новини.Росія приховує справжні причини Смоленської катастрофи, у якій загинув польський президент Лех Качинський у 2010 році. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає "Польське радіо", передають Патріоти України.

Глава польської дипломатії відповів на заяву президента Росії Володимира Путіна, що на борту літака, який розбився під Смоленськом, вибухів не було.

"Ми чесно відповідаємо Росії: чим довше перетримуєте уламки, чим довше не хочете співпрацювати в ході слідства, щоб прояснити заподіяну катастрофи - тим більше даєте підстави для підозр, що у вас щось не по совісті, і катастрофа виглядала значно інакше, ніж представлено в доповіді міждержавного авіаційного комітету (МАК), і ви приховуєте справжні причини цієї катастрофи. Це наша позиція", - сказав міністр.

Він підкреслив, що для вивчення причин авіаційної катастрофи "потрібно отримати уламки літака і спробувати скласти їх знову".

"Без можливості відновлення літака цю катастрофу не вдасться відтворити, не вдасться дізнатися її причини", - зазначив він.

На думку глави МЗС Польщі, президент Росії "добре про це знає".

"Затримка уламків літака більше 7 років викликає певні питання - чому росіяни це роблять", - сказав міністр.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не треба соромитися цього слова": Скабеєва відверто визнала, що вона пропагандистка (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:59

Російська пропагандистка Ольга Скабеєва несподівано розговорилася з приводу своєї роботи на кремлівський режим. Зокрема, виступаючи на форумі Курс молодого бійця. Інформаційний фронт, вона визнала, що займається «агресивним нав’язуванням» позиції свого...

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...