Соціологи прогнозують перемогу Тимошенко

Декілька менш відомих соціологічних та медійних служб заперечують дані авторитетного Центру ім. Розумкова.

Фото: Корреспондент.Кілька українських соціологічних і медійних організацій – Інститут аналізу та прогнозування (ІАП), компанія Социопрогноз, інформаційний центр Київський прес-клуб і платформа Медиахаб – провели один з найбільших в країні опитувань громадської думки. Його результати значно відрізняються від даних, опублікованих раніше 4 іншими соцслужбами, серед яких відомий своєю співпрацею з владою Центр Разумкова, передають Патріоти України з посиланням на news.bigmir.net.

Дослідження проводилося в рамках проекту "Територія реформ. Кризовий моніторинг". Зокрема, соціологи цікавилися електоральними настроями громадян країни. Результати опитування були представлені 28 листопада у прес-центрі Національної спілки журналістів України.

В цілому, електоральні орієнтації громадян України виглядають так – понад 39,2% громадян України висловилися за дострокові парламентські вибори, при цьому 24,4% не бачать в них потреби, а 36,4% не змогли визначитися зі своєю позицією з цього питання.

Також стало відомо, що, якщо б вибори до Верховної Ради України відбулися найближчим часом, 69,8% населення неодмінно взяли б у них участь, 26,9% не голосували б, а 3,3% так і не вирішили для себе, чи підуть вони на вибори.

На запитання "За кого б ви голосували, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?" респонденти з 24 областей України та Києва відповіли наступним чином:

Як видно, у трійку лідерів, яким симпатизує українське населення увійшли "Батьківщина" Юлії Тимошенко, "Солідарність" Юрія Луценка і партія "За життя" Вадима Рабиновича. У той час, як раніше оприлюдненого опитування, проведене за участю Центру Разумкова, віддав першість лідерам БПП, "Батьківщини" і "Опозиційного блоку".

Згідно з останніми дослідженнями, "Опозиційний блок" продовжує стрімко втрачати підтримку електорату. Деякі експерти бачать причину в ряді спільних голосувань у парламенті цієї опозиційної сили з провладними фракціями, що не схвалюється її електоратом.

Крім іншого, завдяки опитуванню громадської думки вдалося простежити тенденцію до зміни і партійних електоральних симпатій українців у порівнянні з попереднім подібним соцдослідженням, проведених іншими організаціями. На відміну від результатів, наданих Центром Разумкова, дані про електоральні симпатії українців від Інституту аналізу та прогнозування в цілому збігаються з результатами інших соціологічних служб, таких як SOCIS і Демократичні ініціативи – відмінності складають не більше 1-1,5%.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...