Спалах кору в Україні: Лікар Комаровський зробив важливу заяву (відео)

Суспільство, за словами медика, має прийняти рішення робити щеплення, а тоді "ситуація змінюється принциповим чином і кір просто зникає з Землі, зникає з тієї країни, де це відбувається".

Фото: Наша Мама.Кір в Україні – що найстрашніше? Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський пояснив, чому ситуація, при якій від кору щеплена лише половина населення, набагато страшніша ситуації, коли ніхто не щеплений. Про це він розповів у своєму відеоблозі на каналі YouTube, передають Патріоти України.

"Завжди в усі часи всі люди на Земній кулі хворіли на кір", - підкреслив він, пояснюючи поняття загальної захворюваності та його пряме відношення до кору.

Він зазначив, що "ніколи не було такого, щоб вмирало менше 1% хворих", і додав, що в усі часи "з 100 дітей 1 завжди помирала від кору".

За словами фахівця, якщо суспільство приймає рішення робити щеплення, – "ситуація змінюється принциповим чином і кір просто зникає з Землі, зникає з тієї країни, де це відбувається".

"Найбільш божевільна ситуація виникає тоді, коли суспільство приймає рішення робити щеплення, але половина прищеплюється, а половина – ні", - підкреслив він.

"Це призводить до того, що починають хворіти дорослі", - розповів Комаровський.

За його словами, коли ніхто не щеплений, то з вірусом люди "зустрічаються в дитинстві", а коли щеплена половина, то шанси зустрітися з вірусом в дитинстві зменшуються, і хворобою починають хворіти дорослі. Він підкреслив, що дорослі переносять хворобу набагато важче дітей.

"І тоді ціна хвороби – ціна кору багаторазово зростає", - запевнив медик.

"Найстрашніше, що може бути – це ситуація, при якій в суспільстві половина прищеплюється, а половина ні", - запевнив лікар. Він додав, що оптимальний результат в суспільстві, яке приймає рішення про вакцинацію від кору, - має бути щеплено не менше 90%, в ідеалі - 95%-98% всіх жителів.

"Тоді вірусу просто неможливо циркулювати", - зазначив лікар, і додав, що в цьому випадку хвороба зникає. Доктор також розповів про ситуацію з кором в Україні.

Комаровський підкреслив, що кір лікується тільки в інфекційних лікарнях.

"І це одна з головних особливостей кору", - зазначив доктор. Медик відзначив, що кір — це "летюча вірусна інфекція, яка поширюється на відстань до 100-200 метрів".

"Ви, навіть, зараз не розумієте реальних масштабів того, що відбувається. Тому що, як мінімум, - я це гарантую, - половина випадків кору в нашій країні в інформаційне поле не потрапляє", - сказав лікар.

Він розповів, що під час епідемії строки вакцинації (в 1 рік і 6 років) можуть зсуватися, а якщо ви не впевнені, щеплені чи ні, повторно це можна зробити без шкоди для здоров'я, тим більше, що держава забезпечила всіх якісними європейськими вакцинами.

За його словами, слідом за кором у нас на порозі стоїть дифтерія, смертність від якої сягає 50%, якщо вчасно не ввести протидифтерійну сироватку, якої в Україні немає взагалі. Він зазначив, що з дифтерією не вийде впоратися швидко – "дітям потрібно шестиразове введення за чітким графіком, а дорослим – ревакцинація кожні 10 років».

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...