"Співуча "вата" із Ніжина": У Празі скандал з українськими артистами

Український ансамбль "Народна криниця" поїхав у Чехію, щоб виступати в Російському культурному центрі.

Фото: facebook.com.У столиці Чехії Празі український ансамбль із міста Ніжин "Народна криниця" привезли виступати в Російський культурний центр. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України Олександр Кодола, передають Патріоти України.

"До мене звернувся Посол України в Чехії Євген Перебийніс. Виявляється, Ніжинський ансамбль "Народна криниця" 30 жовтня повинен був виступати в Празі у Російському центрі культури!" - повідомив він.

"Причому наше Посольство України про це проінформоване не було. І тільки якимось дивом цей концерт зірвався і вдалося уникнути скандалу", - розповів депутат.

При цьому в Російському центрі культури заявили, що концерт українських артистів "був скасований в останній момент через раптове захворювання учасників колективу, викликане ураганом, який пройшов у Празі 29 жовтня".

"Виходимо з того, що культура не знає кордонів і повинна бути відокремлена від політики. При цьому РЦНК у Празі завжди керувався принципами гуманізму, художніх та культурних цінностей, які покликані об'єднувати народи і країни", - прокоментували в Російському центрі культури.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...