Стокгольмський арбітраж: У Газпромі вирішили не оскаржувати рішення на користь Нафтогазу

Заступник голови правління російського газового холдингу сказав, що Газпром не має наміру оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з Нафтогазом з приводу контракту на поставку газу.

Фото: ПАО "Газпром".Газпром не має наміру оскаржувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з Нафтогазом з приводу контракту на поставку газу. Про це заявив заступник голови правління російського газового холдингу Олександр Медведєв, повідомляють Патріоти України з посиланням на ПРАЙМ.

На питання, чи має намір Газпром оскаржувати це судове рішення, він відповів: "Навіщо?". "Там нічого нового немає. Рішення арбітражу вступило в силу", - сказав Медведєв.
Стокгольмський арбітраж в грудні виніс вердикт щодо спору Газпрому і Нафтогазу щодо контракту на поставку російського газу в Україну. Суд зобов'язав Нафтогаз виплатити Газпрому $ 2 млрд за вже поставлений газ, а також знизив річний контрактний обсяг закупівель до 5 млрд кубометрів газу. Закуповувати газ в цих обсягах Київ зобов'язаний, починаючи з 2018 року
Нафтогаз оцінив свій позитивний ефект від рішення арбітражу в $ 75 млрд. Економія утворилася через ретроактивного зниження ціни газу для другого кварталу 2014 року - до $ 352 з $ 485 за тисячу кубометрів, а також з-за відхилення штрафів за недобір газу за принципом "бери або плати". Суд також скасував заборону на реекспорт російського газу і прив'язку ціни на газ до нафтопродуктів.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...