"Святославу Шеремету заборонили в'їзд в Польщу, Україна відреагувала": Новий поворот конфлікту

Польські прикордонники вважають, український активіст не відповідав вимогам, які дозволяють в'їхати в Польщу.

Фото: Vsetutpl.Польща офіційно підтвердила заборону на в'їзд до країни секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету. Про це повідомив спікер МЗС Польщі Артур Ломпарт, передають Патріоти України.

"Пропаганда злочинних ідеологій, в тому числі нацизму, в Польщі заборонена. "Чорний список" українців вступив у дію. Святославу Шеремету заборонили в'їзд до Польщі через заборону проведення пошуків та ексгумації польських жертв війни та конфліктів на території України", - зазначив Ломпарт.

Як додала прес-секретар Бещадського відділення прикордонної служби Польщі Ельжбьета Пікор, Шеремет не відповідав вимогам, які дозволяють в'їхати в Польщу.

"Його дані фігурували в базі осіб, небажаних на території нашої країни, тому його не пустили", – пояснила Пікор.

Вже сьогодні МЗС України викликали польського посла в зв'язку з тим, що секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету заборонили в'їжджати до Польщі. Про це повідомила речник українського МЗС Мар'яна Беца.
"Терміново викликаємо посла Польщі в Україні в зв'язку з недопуском секретаря Державної міжвідомчої комісії Святослава Шеремету", - написала вона.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...