Сини Сербії на службі в "Матушкі Росії": Українські дипломати занепокоєні сербськими найманцями на Донбасі

Також значне незадоволення викликають незаконні контакти представників Сербії з окупованих Кримом.

Фото: depositphotos.com.Міністерство закордонних справ України висловлює надію, що Сербія буде дотримуватися декларованого нею принципу поваги суверенітету і територіальної цілісності України. Про це заявив голова МЗС України Павло Клімкін, коментуючи участь сербських найманців у війні на Донбасі і контакти представників Сербії з окупованим Кримом, передають Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Як передає прес-служба МЗС, Клімкін 7 листопада провела консультації з послом України в Сербії Олександром Александровичем із питань взаємин з офіційним Белградом.

"Крім обговорення тематики українсько-сербських відносин, ключову увагу консультацій було зосереджено на питанні сербських найманців, які воюють на Донбасі у складі російсько-терористичних військ, і необхідності дотримання Сербією своїх міжнародно-правових зобов'язань у сфері боротьби з тероризмом", - йдеться в повідомленні МЗС.

Також значне занепокоєння викликають незаконні контакти представників Сербії з окупованих Кримом, зазначили у відомстві.

"Виражена надія, що сербська сторона буде повністю дотримуватися декларованого нею принципу поваги суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Узгодили план подальших дій на двосторонньому і багатосторонньому рівнях, зокрема, щодо взаємодії з нашими європейськими друзями і партнерами", - додали в прес-службі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обдиралівка з електроосвітленням

субота, 18 травень 2024, 7:49

Відверто з болем. Якби мене хтось запитав, як життя-буття цієї весняної воєнної пори у центрі столиці, де мешкаю вже понад тридцять літ, то я би на це питання відповів словами героїв відеосюжетного анекдоту про хлопчика і його розважливого кота. Там м...

Заяви Кремля про взяття ЗСУ в "котел" у Часовому Яру – ІПСО на тлі візиту путіна в Китай

субота, 18 травень 2024, 7:15

Росіяни дійсно мають просування на Донеччині й Харківщині, але їхні заяви про успіхи – перебільшені. Російський диктатор володимир путін перебуває з візитом у КНР. За словами кремлівського речника Пєскова, він обов'язково обговорюватиме війну в Україні...