"Ситуація на Донбасі": Українська армія закріпилась на Луганському напрямку (фото)

На цьому участку фронту російсько-окупаційні війська провели 9 прицільних обстрілів опорних пунктів військовослужбовців ЗСУ.

Фото: Цензор.НЕТ.Упродовж минулої доби ситуація на лінії зіткнення в районі проведення АТО залишалася складною, проте контрольованою Збройними Силами України. Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передають Патріоти України.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська провели 9 прицільних обстрілів опорних пунктів військовослужбовців ЗСУ.

"Ворог обстріляв із 120-мм мінометів позиції наших захисників поблизу Троїцького. Із озброєння БМП, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів прицільний вогонь по Силах АТО в районі населених пунктів Катеринівка, Кримське, Новоолександрівка, Попасна, Лобачево та Луганське", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у переважній більшості випадків українські військовослужбовці відповідали на вогонь із незабороненої Мінськими угодами зброї.

Крім того, на цьому напрямку окремі підрозділи ЗСУ вжили комплекс заходів з покращення свого тактичного положення.

"Цими діями українські військовослужбовці поліпшили умови спостереження за противником, а також ведення оборонного вогню у відповідь на провокативні обстріли російсько-окупаційних військ", - зазначив речник.

Він окремо наголосив, що ЗСУ суворо дотримуються Мінських домовленостей, відповідно до яких наші військовослужбовці можуть зміцнювати або переобладнувати свої позиції та здійснювати передислокацію лише в межах територій, визначених мирними угодами.

На Донецькому напрямку бойовики здійснили 3 прицільні обстріли позицій Сил АТО.

"Проте поблизу Павлополя ворог застосував міномети калібру 120 мм. В районі Авдіївки та Кам'янки відбулися обстріли з гранатометів та стрілецької зброї. Щоразу наші захисники вгамовували окупантів зі стрілецької зброї та гранатометів", - повідомив речник.

Загалом протягом минулої доби ворог провів 12 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Дев'ять разів українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими угодами.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...