Такого "шмону" ще не було: Заробітчани розповіли про нові нюанси перетину кордону з Польщею

Українські прикордонники "розвератють" юнаків, які не досягли 27 років і не були на службі в армії, а на роботу в Польщу відтепер можна потрапити лише за запрошенням від роботодавця.

Фото: napolshu.com.Очевидці розповіли про в’їзд до Польщі за новими правилами, котрі почали діяти від початку січня. Згідно з нововведенннями, відтепер у сусідню країну на роботу можна потрапити лише за запрошенням від роботодавця. Більшість українців таких не мають, тому їх висаджують на кордоні і повертають в Україну, – повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Як зазначає очевидець, нові правила обрнулися додатковими проблемами: “Вже втретє їду на заробітки у Польщу. Такого шмону не пригадую. Усіх виводять з автобуса і перевіряють сумки. Спочатку на металошукачі, потім просять вивернути всі речі. Причому, якщо раніше прикордонник просто переглядав, що у торбі, то тепер просять усе викласти і знову скласти. Навіть дно перевіряли”, – розповідає Сергій Данилюк із Вінниці, який працює на будівництві у Гданську.

“Я їздив раніше по договору на роботу. Зараз його замало. Хто має зв’язок з роботодавцем, може подзвонити йому. Роботодавець дзвонить на митницю і дає підтвердження, що працює з таким працівником. Також має прислати запрошення в електронному вигляді. Це години очікувань. Якщо зазвичай дорога до Гданська забирала 18 годин, то цього разу їхав більше 40. При цьому вартість квитка ніхто не повертав. Мені довелося заплатити ще й польським перевізникам, щоб доїхати до Варшави, а потім ще й за електричку до Гданська. Насамкінець ще й за таксі, бо в місто я потрапив пізно вночі. Уся поїздка обійшлася в 3 тисячі гривень замість 1100, як планувалося”.

У свою чергу мешканець Тернополя розповідає, що на українському кордоні юнаків, які не досягли 27 років і не були на службі в армії, забирають служити. “Якщо ловлять з робочою візою і чоловік їде на будову, а до того він мав довідку, що не може служити по стану здоров’я, то їх просто забирають в армію. З нашого автобуса зняли трьох таких юнаків. Їх повернули в рідні міста з повістками”, – говорить він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...