"Таким не місце в рядах Збройних сил України": Дезертири із ЗСУ вломились у дім 63-річної жінки та відкрили вогонь з автоматів

Перед тим втікачі намагались дістатись на таксі до Харкова.

Фото: Корреспондент.Прес-центр штабу АТО повідомив, що 13 листопада в м. Попасна Луганської області були затримані двоє військовослужбовців, які "завдали тілесних ушкоджень цивільній особі - місцевому жителю", повідомляють Патріоти України.

Двоє військовослужбовців самовільно покинули розташування військової частини А-3715, при цьому захопили з собою два автомати Калашникова.

Бійці викликали таксі і намагалися умовити водія, щоб він відвіз їх до Харкова - в об'їзд блокпостів. Водій відмовився, оскільки це дуже ризиковано. У підсумку він доставив військових на з/д станцію міста Попасна.

Там бійці придбали алкоголь, а от подальше не піддається нормальному поясненню. Близько сьомої години ранку військовослужбовці зайшли в під'їзд багатоповерхівки і стали стукати в усі двері на їхньому шляху. На сьомому поверсі їм відчинила літня жінка - військові відкрили стрілянину з автоматів Калашникова.

Після чого вони вибігли з під'їзду, почали стріляти в повітря, потім зайшли в сусідній під'їзд. На сходовому прольоті їх і затримали правоохоронці, які прибули на виклик.

63-річна жінка з вогнепальним пораненням ноги була госпіталізована в місцеву лікарню, її життю ніщо не загрожує.

Поліція і ВСП з'ясовують мотиви скоєного злочину.

За цим фактом порушено кримінальні провадження за ч. 2 ст. 262 і ч. 4 ст. 296 КК України (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї або заволодіння нею шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем; хуліганство).

"Командування категорично засуджує негідну поведінку. Такий вчинок руйнує довіру до військовослужбовців і порочить перемогу і мужність всіх воїнів, які захищають мир і єдність нашої країни від російсько-окупаційних загарбників. Таким не місце в рядах Збройних сил України і вони повинні відповісти відповідно до закону", - заявили в штабі АТО.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового": Військовослужбовець ЗСУ розповів про спроби просування росіян

четвер, 28 березень 2024, 12:40

Росіяни не можуть взяти Вугледар, бо він розташований на висоті. Тому зараз єдиним їхнім варіантом є напрямок Курахового. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Михайло-Лука Кабусь (Магнат), передають Патріоти України. "Окупанти хочуть через Курахове ...

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...