"Телефонний тероризм як засіб гібридної війни": СБУ встановила авторство більшості телефонних "анонімусів"

В спецслужбі вказують, що такі дзвінки надходять з-за ворожого кордону.

Фото: "ДонПресс".Співробітники Служби безпеки України останнім часом викрили низку спецоперацій, розроблених російськими спецслужбами в рамках гібридної війни проти України, зокрема різке зростання кількості "телефонного тероризму". Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники, використовуючи спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, організували маршрутизацію міжнародного трафіку поза центрами комутації. За допомогою IP-телефонії вони маскували виклики під звичайні місцеві телефонні розмови із заміною оригінального номера абонента. Саме таким чином із території країни-агресора, тимчасово окупованих і анексованих територій України надходили неправдиві телефонні повідомлення про мінування об'єктів критичної інфраструктури і місць масового перебування людей у різних регіонах України", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що тільки за останній тиждень зафіксовано 28 таких повідомлень.

"Це свідчить про те, що російські спецслужби продовжують тактику залякування населення України в рамках гібридної війни, спрямованої, зокрема, на штучне загострення соціально-політичної ситуації в державі", - наголосили у відомстві.

За інформацією відомства, співробітники СБУ спільно з поліцією продовжують викривати і затримувати "телефонних терористів", яких фіксують на території України: "Тільки в столиці за рік оперативники Служби безпеки України встановили 33 людини, які систематично робили неправдиві повідомлення про мінування. СБУ нагадує, що незалежно від мотивів "телефонних терористів" їхні дії кваліфікують за статтею 259 Кримінального кодексу України. Згідно з цією статтею неправдиве повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на термін від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника можуть засудити до позбавлення волі на термін від чотирьох до восьми років".


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Знайшли гідне застосування": Роми здали новітній російський безпілотник на металолом

понеділок, 29 квітень 2024, 21:55

Роми в Тамбовській області РФ хотіли здати безпілотний літальний апарат на металолом. Про це повідомляє Baza, передають Патріоти України. За інформацією ЗМІ, співробітники пункту прийому металолому в Первомайському районі звернулися в поліцію, коли отр...

"Бо сама Юля - нуль і на що не впливає": Український журналіст порадив вдові Навального звернутися до... СБУ

понеділок, 29 квітень 2024, 21:43

Замість того, щоб чекати і терпіти, Юлія Навальна має обрати інший шлях боротьби – заявити, що Росію захопили злочинці та закликати всіх до боротьби із ними. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. «Для...