Теракт у Кабулі: В авіакомпанії назвали імена всіх загиблих українців і розповіли страшні подробиці (фото)

Керівник компанії "Українські крила" розповів, хто з працівників компанії загинув внаслідок теракту в столиці Афганістану.

Фото: 24 Канал.Керівник компанії "Українські крила" Володимир Костенко назвав прізвища своїх співробітників, які загинули в теракті, що стався в готелі Кабула, передають Патріоти України з посиланням на "Вести".

"Це командир повітряного судна Власов Роман Едуардович, другий пілот - Шишаков В'ячеслав Володимирович. Обидва 1974 року народження. Старші бортпровідники Медічева Ірина Сергіївна та Пасенчук Катерина Сергіївна, 1987 року народження", - сказали в компанії.
Він додав, що не володіє інформацією про інших постраждалих українців.
Катерина Пасенчук"Наша компанія проводила авіаційні роботи, виконуючи рейси з Кабула в різні міста. У тому числі - в Стамбул. Ми працювали за контрактом мокрого лізингу, який був узгоджений державними авіаційними властями України. У нас є всі дозволи на виконання цих польотів в Ісламській республіці Афганістан . Ці люди фактично працювали там, виконуючи свою льотну роботу. На момент теракту вони відпочивали після чергового рейсу, і готувалися до наступного ", - розповів" Вістям "Володимир Костенко.
В авіакомпанії говорять, що зараз влада України готує всі необхідні документи для того, щоб тіла його колег повернути на батьківщину.
"Я і мої колеги вражені жорстокістю злочину, який забрав життя великої кількості мирних людей в Кабулі. Серед них наші колеги. Це непоправна втрата, ми приносимо найщиріші співчуття. З учорашнього дня, як тільки ми дізналися, що мова йде про наших співробітників, ми надаємо родичам і близьким загиблих всю необхідну допомогу. Співпрацюємо з МЗС України і консулом України в Таджикистані, який зараз перебуває в Кабулі для виконання офіційної процедури - оформлення документів, щоб вивезти тіла поги ших ", - говорить Костенко.
Ірина МедічеваОфіційно в українському МЗС кажуть, що серед загиблих 6 українців. Але їх може бути більше.
"Кількість загиблих українців може збільшитися до семи осіб. Триває оперативна робота з компетентними органами Афганістану", - говорить начальник Управління консульського забезпечення Василь Кирилич.
При цьому афганські чиновники запевняють, що у них 9 загиблих українців. "Один з Греції, один з Киргизстану, дев'ять з України і ще три досі невідомі", - говорить заступник міністра внутрішніх справ насрати Рахімі.
Його слова підтвердив прес-секретар авіакомпанії "Кам Ейр" Хаджі Ракіб. "10 з убитих були співробітниками нашої фірми. Два убитих співробітника - венесуельці і вісім українців, в тому числі дві жінки. І це на сто відсотків підтверджено", - сказав Ракіб.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...