Теракт у Санкт-Петербурзі: Російський опозиціонер проаналізував участь Путіна

Риклін вважає, що "які б висновки ні озвучило слідство, росіяни навряд чи дізнаються справжню причину цього теракту".

Фото: rosregistr.ru.Сьогодні не можна робити висновок про те, що російська влада зацікавлена в терактах, в тому числі в теракті в супермаркеті Санкт-Петербурга; які б висновки ні озвучило слідство, росіяни навряд чи дізнаються справжню причину цього теракту. Таку думку "Обозревателю" висловив російський журналіст, один із співзасновників Об'єднаного громадянського фронту, один з лідерів руху "Солідарність" Олександр Риклін, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чи можна проводити паралелі між терактом 27 грудня поточного року і серією вибухів житлових будинків, які відбулися в 1999 році - також напередодні президентських виборів, - він сказав: "Поки, слава богу, не можна порівнювати масштаби подій".

"Мені здається, що сьогодні ситуація дещо інша. Якщо в 2000 році ми могли припустити, що подібного роду ситуація грає на руку владі, то сьогодні поки про це говорити складно. Мені здається, що сьогодні подібного роду ескалація і подібного роду напруга Кремлю не вигідні", - зауважив опозиціонер.

Відповідаючи на запитання про те, якими могли бути мотиви терористів, Риклін зауважив: "Мотиви терористів завжди більш-менш одні й ті ж, де б не відбувався цей теракт - в Європі, в Азії, в Росії. Це завжди знищення того укладу життя, якому вони протистоять по всьому світу. Росія брала і бере участь в операції в Сирії".

Разом з тим журналіст визнав: "Інша справа, що у нас, як правило, це зав'язано на внутрішні інтереси, на корупцію, на найрізноманітніші вади суспільства, які сьогодні присутні в Росії".

За оцінками опозиціонера, найімовірніше, офіційною причиною теракту буде названо "атаку радикального ісламізму". "Але, з огляду на ситуацію з правоохоронними органами в Росії, з інститутами слідства, думаю, правди нам дізнатися не дано", - переконаний він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...