"Ті, хто прийшов на зміну поваленому проросійському уряду, не змогли виконати свої обіцянки", - Bloomberg жорстко розкритикував українську владу

Ворожість між правоохоронними органами в Україні стала жорсткою і переросла у обмін звинуваченнями.

Фото: ТСН.Міжвідомчі конфлікти і постійні провали у процесі реформ скорочують бажання Заходу підтримувати Київ фінансово, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Все почалося минулого місяця із затримання сина міністра МВС Арсена Авакова через корупційні обвинувачення. З того моменту ворожість між правоохоронними органами в Україні стала жорсткішою і переросла у обмін звинуваченнями. Зараз їхня відкрита сутичка включає публікацію записів прослуховування і блокування слічого в київській квартирі проти його волі.

Нещодавно ж Генпрокурор націлився на головний антикорупційний орган України, а той у відповідь оголосив, що вивчає джерело багатства самого Генпрокурора.

"Не важливо, як ми ставимося один до одного особисто. Головне, які спільні результати ми демонструємо", - сказав голова НАБУ Артем Ситник в парламентському комітеті цього тижня.

"Це не перше розслідування проти наших працівників і, я впевнений, не останнє", - додав він.

Всі ці події розгортаються дуже не вчасно. Критиковані за відсутність боротьби з корупцією, українські урядовці сьогодні вирушать в Брюссель на саміт Східного партнерства. Чотири роки тому схожі події розпалили нову українську проєвропейську революцію. Але ті, хто прийшов на зміну поваленому проросійському уряду, за цей час не змогли виконати свої обіцянки.

В результаті Україна не може добитися від ЄС чіткого сигналу, що колись вона зможе отримати членство. Спільна з Литвою ідея зібрати більш широкий пул донорів, який би дозволив зібрати додаткові 5 мільярдів доларів допомоги щороку, зараз має мало шансів на успіх.

"Багато хто на Заході сумнівався, що Україна зможе фундаментально реформувати себе. І вони будуть почуватися більш впевнено через всі ці події з правоохоронними органами", - сказав Йорг Форбріг з "Німецького фонду Маршалла".

"Повторювані невдачі у процесі реформ скорочують бажання Заходу підтримувати Україну фінансово. Але відрізати Україну від західної допомоги - це найкращий спосіб зупинити процес реформ", - додав він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....