Трамп планує визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, і як на це впливає зять президента США? - експерт

Журналісти повідомляють, що Трамп може пом'якшити свою заяву для Палестинської автономії, оголосивши столицею тільки Західний Єрусалим.

Фото: Новости Израиля.Президент США Дональд Трамп не пізніше 5 грудня планує оголосити про визнання Сполученими Штатами Єрусалиму столицею Ізраїлю. Про це повідомив телеканал CNN, посилаючись на офіційних осіб США та іноземних дипломатів, передають Патріоти України.

При цьому джерела повідали телеканалу, що Трамп може пом'якшити свою заяву для Палестинської автономії, оголосивши столицею тільки Західний Єрусалим.

Нагадаємо, що Палестина виступає проти перенесення столиці Ізраїлю в Єрусалим, оскільки там, на їхню думку, повинна бути розміщена столиця майбутньої Палестинської держави.

"Обозреватель" звернувся за коментарем до аналітику Міжнародного центру перспективних досліджень Євгенія Ярошенко, щоб той оцінив ризики загострення ситуації в регіоні.

"Справа в тому, що Трамп думав над цією ідеєю ще в кінці весни цього року перед тим як відправлявся в своє перше закордонне турне. Першою країною, яку він відвідав, стала Саудівська Аравія, а другий Ізраїль", - сказав міжнародник

"Я думаю, що тут з боку зятя Трампа Кушнера, за допомогою бізнес-лобі Ізраїлю і Саудівської Аравії, йде спроба сформувати так зване близькосхідне НАТО. Хоча зрозуміло, що з цього нічого не вийде, тому що в цьому регіоні дуже багато непримиренних супротивників" , - зазначив Ярошенко.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...