"Це вже видно неозброєним оком": Патріарх Кирило вважає, що наближається кінець світу

Очільник РПЦ вважає, що до цього призводить "гріховне" мистецтво.

Фото: 24 Канал.У Росії можуть повторитися революційні події столітньої давності, що призведе "до сповзання в безодню закінчення історії". Про це заявив глава Російської православної церкви патріарх Кирило, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

Відбутися це може, за його словами, тому що сьогодні "гріх демонструється найпривабливішим способом - через кінематограф, через театр".

Кирило уточнив, що має на увазі не все мистецтво, а те, що в останні роки заявляє про "якусь свою особливу роль, про особливі права нести народу спокусу і гріх".

Також патріарх поскаржився, що творча інтелігенція "повторює згубну помилку своїх попередників, довели країну до загибелі - революційних подій, століття яких ми в цьому році згадуємо".

На переконання предстоятеля, "сьогодні не той час, щоб розгойдувати човен людських пристрастей".

"Це вже видно неозброєним оком. Потрібно бути сліпим, щоб не бачити наближення грізних миттєвостей історії, про які говорив у своєму Одкровенні апостол і євангеліст Іоанн Богослов", - сказав патріарх.

При цьому він нагадав, що, згідно з християнським віровченням, наближення і віддалення кінця світу залежить від нас самих, і закликав "загальмувати наше сповзання в безодню закінчення історії".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...