Церемонія переобрання російського "царя" тепер з музикою і танцями: У РФ планують перетворити вибори 2018 у свято

Йдеться саме про день голосування, в який потрібно створити святковий настрій на виборчих дільницях, щоб підвищити явку виборців.

Фото: 24 Канал.Кремль поставив перед регіонами завдання перетворити вибори президента 18 березня в свято. Про це пише російське агентство РБК з посиланням на джерело, близьке до адміністрації президента, передають Патріоти України.

Йдеться саме про день голосування, в який потрібно створити святковий настрій на виборчих дільницях. Федеральний центр, за словами співрозмовників, розраховує, що перетворення виборів у свято допоможе підвищити явку.

Конкретних установок, що саме робити на ділянках, регіонах не давали, але схема і так зрозуміла. "Це можуть бути культурні, спортивні заходи, ярмарки", - пояснює один з близьких до адміністрації президента співрозмовників РБК. Набір святкових заходів очевидний - виступи творчих колективів, продаж їжі і товарів, додає видання з посиланням на джерело з регіонів.
Перетворення дня голосування в свято практикувалося в радянські часи, нагадує політолог Андрій Колядин. Гарний настрій допомагає підвищити явку, формат свята створює сприятливе середовище, впливає на самовідчуття людей, щоб "вони із задоволенням виконали свій громадянський обов'язок", резюмує експерт. Регіони традиційно практикують ті чи інші формати "розваг" на виборчих дільницях, "але якщо на цей раз завдання поставив Кремль, значить, свята повинні бути особливо яскравими", вважає політолог Микола Миронов.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...