Цього місяця Україну сколихне потужна кібератака - The Atlantic

Ціллю хакерів ймовірно стануть енергетичні компанії України.
Фото: Казинформ.На енергетичні компанії України готуються нові кібератаки, про що свідчить ряд доказів. Про це пише американське видання The Atlantic з посиланням на керівника компанії Dragos Роберт Лі, провідного аналітика з дослідження двох попередніх атак, передають Патріоти України.

Висока активність спостерігається в останні тижні.

"За нашими оцінками, було б цілком логічно зробити атаку цього місяця", - попереджає Лі. Цілком можливо, що зафіксований сплеск активності може бути розвідкою, підготовкою до більш пізньої операції, або всього лише наміром посіяти страх перед майбутніми кібератаками.

Майкл Ассанте, який керував дослідженням кібератаки 2015 року, вважає, що з огляду на схильність до безперервних і тривалих технологічних кампаній в Україні, які відбувалися в умовах війни на сході і російської анексії Криму, немає впевненості в підготовці атаки.

"Зловмисники можуть почати атаку якщо впевнені, що вона принесе результат, і будуть почувати, що ризик зриву їх планів досить низький, щоб продовжувати", - говорить Ассанте.

Передбачається, що атака на енергомережу країни, яка не є членом НАТО, повинна була продемонструвати можливості і налякати або стримувати інших. З цієї точки зору, розслідування кібератак на енергокомпанії України виглядають цікавим для США.

У той же час, наголошується, що хоч і енергетичний сектор США досить дефрагментірований і знаходиться в приватній власності, і атакувати таку мережу набагато складніше, разом з тим, він більш автоматизований. Якщо українські компанії змогли повернути собі контроль протягом декількох годин, перейшовши на аналоговий режим роботи, то процедура відновлення в США обмежується значною автоматизацією.

Напади на Україну дослідники пов'язали з російськими хакерами, які співпрацюють з урядом, хоча офіційно кремль заперечує свій зв'язок з нападами.

"Що мене найбільше турбує в Росії, це не їх технології, а її зухвалість і готовність перетинати межу", - зазначив колишній заступник директора Агентства національної безпеки Кріс Інгліс.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...