У 2018 році зарплати українських вчителів зростуть на чверть - Гриневич

Міністр освіти і науки заявила, що інвестиції робляться на основі співфінансування уряду з місцевими органами влади – частина коштів дає держава, решту – місцеві органи.

Фото: Конкурент.У 2018 році зарплати вчителів збільшаться на 25%. Загалом бюджет освіти в 2018 році становить 221,9 мільярдів гривень. Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

Міністр наголосила, що у 2018 році стартує реформа нової української школи.

На реформу у бюджеті 2018 закладено: майже мільярд гривень на забезпечення учнів початкових класів навчальними засобами і мобільними меблями, 164 мільйони на придбання техніки для початкової школи, 386,5 мільйонів на підвищення кваліфікації вчителів, 272 мільйонів на підручники для 1-го класу. Також понад 48 мільйонів передбачено на закупівлю навчально-методичної літератури для початкових класів.

"Ці інвестиції ми робимо на основі співфінансування з місцевими органами влади – частина коштів дає держава, решту – місцеві органи", – пояснила Гриневич.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...