У Держдумі Росії запропонували легалізувати найманців із ПВК

У парламенті РФ вважають, що необхідність ПВК показала ситуація в Сирії, оскільки такі компанії "відмінно підходять для застосування в подібних локальних конфліктах".

Фото: 112 Україна.У Держдуму Росії протягом найближчого місяця планується внести на розгляд законопроект про легалізацію створення і роботи приватних військових компаній (ПВК). Про це розповів перший заступник голови комітету з держбудівництва та законодавству Михайло Ємельянов в коментарі RT, передають Патріоти України.

За словами Ємельянова, необхідність ПВК показала ситуація в Сирії, оскільки такі компанії "відмінно підходять для застосування в подібних локальних конфліктах". Він додав, що закон дозволить залучати співробітників ПВК до участі в контртерористичних операціях за кордоном, захисту союзних Росії держав від зовнішньої агресії і охорони різних об'єктів, в тому числі родовищ нафти і газу.
Відповідно до законопроекту діяльність ПВК повинна ліцензуватися профільними відомствами. У документі хочуть прописати поняття і завдання приватних військових компаній, види їх робіт і послуг, а також соцгарантії для росіян, які працюють на ПВК.
Приватним військовим компаніям планують заборонити порушувати суверенітет і змінювати кордони держав, скидати законні органи влади, вести підривну діяльність, розробляти, купувати або зберігати зброю масового ураження.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...