"У команд чемпіонату України - стиль собачки. Всі прагнуть не пропустити", - легендарний динамівець (відео)

У розмові з журналістом Романом Бебехом гравець згадав період своєї кар'єри у закордонних чемпіонатах.

Фото: Динамо Киев от Шурика.Український екс-футболіст бельгійського "Генка", італійської "Фіорентини", іспанської "Малаги", а також київського "Динамо" Олександр Яковенко став героєм рубрики "БебетоРомаріо" на популярному проекті #FootballHub, передають Патріоти України.

У розмові з журналістом Романом Бебехом гравець згадав період своєї кар'єри у закордонних чемпіонатах.

"В Іспанії, напевно, найбільше сподобалося грати. Вони грають у футбол. У них немає там катеначчо, оборони, якихось тактичних божевільних схем. У плані фізики вони всі такі дрібні, більшість футболістів, і з ними не важко змагатися. Коли вони ловлять кураж, коли вони контролюють м'яч, вони можуть завозити будь-яку команду. Навіть остання команда може трохи повозити першу. Грати в Іспанії легше, ніж в Італії".

Говорячи про свої виступи за "Динамо" під керівництвом Сергія Реброва, Яковенко відповів на запитання про роль в успіхах команди іспанського тренера Рауля.

"Для мене головним тренером був Ребров. Рауль був помічником, він багато підказував, в плані тактики намагався донести, і Сергій Станіславович дозволяв це робити. Але все одно відчувалося, що тренер – Станіславович. Рауль навіть на тренуваннях намагався керувати якимось тренувальним процесом на стільки, на скільки йому це дозволялося.

Чи будувало "Динамо" іспанську модель гри? "Динамо" намагалося перебудуватися з футболу, в який воно грало завжди – це контратаки, фланги, пресинг, простріли. Це схоже на футбол Конте, в який грає "Челсі". А коли кияни почали грати більше на контроль м'яча, це теж приносило свої результати. Але це трохи інший футбол", - зазначив Олександр Яковенко.

"Який стиль у команд в чемпіонаті України? Стиль собачки (сміється). У нас оборонний футбол. Особливо, коли граєш за "Динамо", всі команди обороняються, грають в італійському стилі, скажімо так. Всі прагнуть не пропустити, і, якщо пощастить – забити", - зазначив Яковенко.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...