У ПАРЄ висловили глибоку стурбованість діями Росії та прийняли важливу резолюцію

У тексті мовиться, що ПАРЄ переймаються гуманітарною ситуацією в результаті війни на сході України і російською анексією Криму.

Фото: Прямий.У вівторок, 23 січня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "про гуманітарні наслідки війни в Україні". В документі, зокрема, звучать вимоги до Росії "припинити фінансову та військову підтримку" "ЛДНР", повідомляють Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

Зазначається, що автором документа є литовський парламентарій Ігідіус Варейкіс.

У тексті схваленої резолюції мовиться, що ПАРЄ стурбована гуманітарною ситуацією в результаті війни на сході України і російською анексією Криму. Відзначається, що понад 4 мільйони людей потребують гуманітарної допомоги.

У тексті резолюції зазначається, що збройний конфлікт на Донбасі забрав життя більше 10 тисяч людей, число поранених перевищило 24 тисячі, понад 1,6 мільйона людей є внутрішньо переміщеними особами і майже 500 тисяч людей просять притулку в інших країнах.

У параграфі, який стосується закликів до російської влади, ПАРЄ наполегливо закликає "припинити фінансову та військову підтримку незаконних збройних груп у Донецькій і Луганській областях", а також припинити визнавати паспорти та інші документи, включно із судовими рішеннями і документами, що підтверджують майнові права, видані на непідконтрольних Києву територіях.

ПАРЄ також заявляє про необхідність забезпечити дотримання прав людини і безпеки людей, що живуть в анексованому Криму, і виступає за зняття "заборони на Меджліс кримських татар".

У схвалениій резолюції також звучить заклик звільнити всіх захоплених осіб, поважаючи їх права і свободи.

Також ПАРЄ висловилася за забезпечення "безперешкодного доступу до Криму міжнародних організацій, міжнародних спостережних органів і неурядових організацій щодо захисту прав людини".


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...