У Порошенка прийняли принципове рішення щодо закону про Антикорупційний суд (відео)

Ірина Луценко зуважила, що основні положення поданого президентом документа, суперечать рекомендаціям Венеційської комісії.

Фото: Новое Время.Президентський законопроект про антикорупційний суд, розкритикований МВФ, Всесвітнім банком і Євросоюзом, буде змінений. За оптимістичним прогнозами, суд зможе запрацювати до півроку після ухвалення закону. Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат із фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко, передають Патріоти України.

У письмовому коментарі виданню "Європейська правда", вона розповіла, що основні положення поданого президентом документа, суперечать рекомендаціям Венеційської комісії. Їх Україні надали ще у жовтні минулого року. Створення Антикорупційного суду, що відповідав би зобов'язанням Києва, необхідно для виконання умов безвізу.

За її словами, наступна сесія Верховної Ради розпочнеться із включення законопроекту до порядку денного. Потім розпочнеться "серйозна робота депутатського корпусу".

"Спочатку внесений президентом законопроект має пройти профільний Комітет, де фахівці зададуть перший тон. Потім перше читання, де ми почуємо зауваження і побачимо позиції фракцій", - зазначила Луценко. Депутат зазначила, що при ухваленні закону будуть враховані рекомендації Венеційської комісії та МВФ.

"Будемо шукати консенсус і, звичайно, законопроект буде в тому чи іншому ступені змінений. Але закон про Антикорупційний суд буде прийнятий. Коли зможе запрацювати сам суд? Виходячи з оптимістичних прогнозів – десь до півроку, з урахуванням всіх процедур", - заявила Ірина Луценко.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...