У Путіна вигадали, як виправдати анексію Криму, та чому це не спрацює, - Портников

Російська влада намагається скористатися поправками про "іноземних агентів", щоб знову «узаконити» своє право на окупацію.

Фото: Цензор.НЕТ."У Росії Роскомнадзор став розсилати ЗМІ, які можуть бути, згідно із новим російським законодавством, зараховані до «іноземних агентів», попереджувальні листи. Щодо характеру цих листів – як і суті нового законодавства Росії – вже було висловлено чимало справедливих оцінок. Не потрібно знову пояснювати, що російська влада таким чином намагається обмежити простір правди у власній країні, полегшити можливості для своєї пропаганди. І те, що це робиться за допомогою законодавства – вже великий прогрес", - пише Віталій Портников у своєму блозі на "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"У радянські часи передачі «Голосу Америки» або Радіо Свобода просто глушили без всякого законодавства, а співпраця із закордонними медіа прирівнювалася до кримінального злочину. При цьому ніяке глушіння, ніяке переслідування інакомислячих радянським керівникам не допомогло. Комуністичну партію було заборонено, Радянський Союз зник з політичної карти світу. Авторитарні режими можуть боротися зі свободою слова і переслідувати власних чесних громадян. Однак вони безсилі перед історією і економікою. Тому боротьба з правдою неминуче призводить до поразки режиму, який цю боротьбу починає.

Російська влада грає в агентів сама з собою

Але за допомогою поправок в закон про «іноземних агентів» російське керівництво хоче легітимізувати не тільки своє право на брехню, але і своє право на окупацію і анексію. Зовсім не випадково в перелік проектів, які стали першими адресатами «листів щастя» від Роскомнадзору, потрапив і проект Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Цей проект української служби Радіо Свобода згаданий серед проектів, які були створені російської службою. Різниця є очевидною. Проекти російської служби пов’язані з регіонами Російської Федерації. Проекти української служби – «Крим.Реалії» і «Донбас.Реалії» – з регіонами України. Показово, що серед «сумнівних», на думку російських чиновників, проектів, «Донбас.Реалії» відсутній, а «Крим.Реалії» – є. І зрозуміло чому: своєї присутності на Донбасі, фактичної окупації частини території регіону російськими військами і їхніми найманцями Кремль не визнає. А Крим офіційно включений до складу Російської Федерації – незважаючи на те, що це рішення Кремля суперечить і міжнародному праву, і зобов’язаннями самої Росії, і законодавству України.

Тепер за допомогою поправок в закон про «іноземних агентів» російська влада не просто збирається обмежити свободу слова у власній країні і на анексованих територіях. Вона намагається скористатися цими поправками, щоб знову «узаконити» своє право на окупацію.

Але законів, які б могли виправдати окупацію, в міжнародному праві не існує. Російська влада грає в агентів сама з собою, а з точки зору цивілізованого світу, з точки зору законодавства України, Крим так і залишається українською, а не російською територією. Журналісти проекту «Крим.Реалії» працюють для своїх".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...