У Зайцевому українські військові стали "живим щитом" для місцевих від сепаратистських "біатлоністок" (відео)

Ворожі снайпери перешкоджають ввезенню продуктів у населений пункт, чому вже продовж довгого часу активно протистоять бійці ЗСУ.

Фото: ТСН.У прифронтовому Зайцевому українські воїни стали живим щитом для місцевих жителів. З окупованої Горлівки на селище вже чотири роки сиплеться смертоносне залізо, і мало не щомісяця у селі на один будинок стає менше, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Волонтер Людмила Похомова одночасно працює і за сільського голову, і за психолога. Вона щодня обходить село та роздивляється, чи не з’явилося нових ушкоджень через обстріли. "З вечора вибігаєш, дивишся – десь горить, кудись влучило. Вранці біжиш, бо треба людям допомогти", - розповідає вона.

Наші вояки стоять живим щитом для жителів села Зайцеве. З окупованої Горлівки на прифронтове селище і на українських вояків уже 4 роки сиплеться смертоносне залізо. Мало не щомісяця у селі на один будинок стає менше. Ворожі снаряди не щадять ні цегли, ні людських життів оборонців і цивільних, а снайпери перешкоджають ввезенню продуктів.

У цьому селі майже не лишилось цілих будинків, а місцеві живуть у літніх кухоньках, по сусідах або просто у розбитих снарядами помешканнях. Дірки закривають целофаном, а стелю криють вцілілим шифером. Люди кажуть, що не мають куди їхати та й не хочуть кидати нажите за все життя майно, бо з речами пов’язано багато спогадів. Молодь із Зайцевого виїхала, лишилися переважно пенсіонери – зо кілька десятків. "Жителі окупованого Зайцевого заходять у кабінет до нас кажуть: коли ж ви будете там змінюватися в бік України, щоби цей процес був постійний, системний і без зупинок, без відкатів назад – і все буде добре", - розповів керівник військово-цивільної адміністрації селища Зайцеве Володимир Веселкін.

Головною проблемою місцевих жителів є продукти, котрі під час боїв у село не підвозять з огляду на небезпеку, адже дорога прострілюється ворогом з панівних висот. Днями ворожий снайпер поцілив у перескопну трубу з якої наші вояки стежили за бойовиками. Бійці кажуть, що на протилежному боці серед снайперів багато жінок і називають їх "біатлоністками". Військові зізнаються, що бути живим щитом нелегко. "Страшно завжди. Немає такого, що близько до серця не сприймаєш – і все. Молитви найбільше спасають: "Отче наш" ніколи не знав, вивчив", - зізнається один із молодих бійців. Його старший побратим Едуард уже будує плани на мирне життя – у ньому бачить власний ресторанчик, до якого після перемоги запросить своїх побратимів і приготує їм уже колишню фірмову окопну страву. "Чотири-шість банок тушонки з 15 головками цибулі, і все це протушено – це дійсно фірмова страва", - сміється він.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...