"Убий під***аса": У мережі пригадали, як політолог та нардеп-комуніст звинуватили поета у заклику вбити президента Януковича

За словами Винничука, все почалося з того, що на книжковому ярмарку в Києві на початку листопада відбулася "Ніч еротичної поезії".

Фото: Твоє місто.У письменника Юрія Винничука міліція взяла пояснення через скаргу на декламування еротичної поезії. Про це сам письменник розповів "Українській правді", передають Патріоти України.

"Просто прийшли і донесли ту скаргу, яку написав Леонід Грач на адресу Генпрокуратури. І тут же я написав пояснення. Тобто я мав на вибір: або за повісткою завтра зранку приїхати до них, або вдома написати пояснення. Ну, я вирішив і тут написав пояснення", - сказав Винничук.

За його словами, все почалося з того, що на книжковому ярмарку в Києві на початку листопада відбулася "Ніч еротичної поезії".

"Там поетеси і поети читали свої поезії еротичного спрямування – і чимало поезій мали деякі нецензурні висловлювання. Але зрештою це не публікувалося, це були вірші усні", - сказав він.

"Але на тому вечорі був такий Володимир Бондаренко, який називає себе політологом, – і от він написав скаргу на ім’я Леоніда Грача, а той уже на адресу Генеральної прокуратури – про те, що на цьому вечорі звучала порнографічна поезія Винничука і, зокрема, вірш "Убий під***са", який ви легко знайдете в інтернеті – його там розмножили вже і люди вже народжують продовження…", - пояснив письменник.

"Ну, от, і він інкримінує мені поширення порнографії і заклик вбити нашого найсвятішого і наймилішого… Я так думаю, що скоро треба буде на Леоніда Грача подати в суд, оскільки він вважає нашого Гаранта, вибачте на слові, під***сом…", - заявив Винничук.

Він уточнив, що міліціонери "нічого не шукали" у нього в квартирі:

"Наразі вони прийшли виключно отримати в мене пояснення щодо цих звинувачень – от і все. По пунктах я пояснив, що в мене порнографії нема, нема там заклику нікого вбивати – що це література. Що порнографію в літературі і в малярстві взагалі визначити неможливо, бо її там ніколи нема і не було – порнографія може бути тільки в відеоматеріалах".

Письменник зазначив, що ті вірші, які можна вважати порнографічними, – це взагалі його "юнацькі вірші" і вони не були опубліковані до того, як він їх прочитав.

За словами Винничука, міліція відправить його пояснення і свій висновок до столиці – а "в Києві будуть вирішувати".

Письменник зазначив, що в інтернеті є інформація, що Генеральна прокуратура прийняла заяву Грача – і передала її на розгляд у львівську прокуратуру.

"Чому міліція прийшла до мене? – я не знаю, бо я тільки зараз прочитав, що це львівська прокуратура має цим займатися. До того ж Національна комісія з моралі… але ця комісія з якими матеріалами буде працювати? – це ж не опубліковано нічого", - зазнчив він.

Винничук сказав, що Володимир Бондаренко, який поскаржився на нього комуністу Грачу, - це не політик, а однофамілець-"авантюрист", який "вдає з себе великого політолога".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як радянська влада влаштувала першотравневий мітинг, приховуючи катастрофу на ЧАЕС: Шокуючі подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 17:00

Офіційна інформація про те, що на ЧАЕС сталася аварія з’явилася лише ввечері 28 квітня та обмежилась 15-секундним повідомленням, в якому йшлося про пошкодження атомного реактора та про те, що вживаються всі необхідні заходи. Попередження про небезпеку ...

Зараз окупанти дуже активно атакують нашу будівельну техніку - військовий експерт

неділя, 28 квітень 2024, 16:41

Військовий експерт у галузі зв’язку, РЕР та РЕБ Сергій Бескрестнов із позивним Флеш в інтерв'ю Radio NV розповів, що окупанти зараз атакують українську будівельну техніку, передають Патріоти України. «Зараз рашисти дуже активно атакують нашу будівельну...