"Україна має перемогти! Перемогти в усьому!", - президент НАНУ Борис Патон у день свого 99-річчя

Жодних урочистостей видатний вчений не влаштовував, а по-справжньому планує відсвяткувати день народження наступного року, коли йому виповниться 100 років.

Фото: "Багнет".Вчора виповнилося 99 років видатному українському вченому і винахідникові, президенту Національної академії наук України Борису Патону. В ексклюзивному коментарі інтернет-виданню "ГОРДОН" академік розповів, що жодних урочистостей не влаштовував, а по-справжньому відсвяткує день народження наступного року, коли йому виповниться 100 років, передають Патріоти України.

"Як святкуватиму таку неймовірну дату? Неймовірну дату святкуватиму через рік, коли мені виповниться 100 років. Так, 99 років теж неймовірно, вчора я нічого святкував. Вчора був звичайний день народження", – сказав Патон.

Учений також побажав усій Україні якнайшвидшої перемоги й успішного завершення всіх починань.

"Українцям хочу передати сердечне вітання і побажання якнайшвидшого виходу на велику важливу дорогу. Ця дорога – Україна, яка має перемогти! Перемогти в усьому! І головне, щоб у нас налагодилося життя і всі наші справи завершилися успішно. Дай Боже всім здоров'я і щастя", – підкреслив Патон.

Борис Євгенович Патон народився 27 листопада 1918 року в родині професора Київського індустріального інституту Євгена Оскаровича Патона. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю інженер-електрик, захистив кандидатську і докторську дисертації. Автор понад тисячі наукових публікацій і понад 400 винаходів.

У 1953 році очолив Інституту електрозварювання імені Є.О. Патона, а в 1962-му його було обрано президентом Національної академії наук України, яку він очолює досі.

У 1998 році Борису Патону надали звання Героя України за самовіддане служіння науці, видатні досягнення в галузі зварювання та спеціальної електрометалургії, що сприяли визнанню і утвердженню авторитету вітчизняної науки у світі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пропагандисти Кремля спробували видати шеврони з гербом і прапором Удмуртії за відзнаки "канадських найманців" ЗСУ, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 1:45

У сюжеті російського пропагандистського "Первого канала" шеврони із символікою російської Республіки Удмуртія подали як такі, що нібито належали "канадським найманцям" Збройних сил України. Про це 16 квітня в Telegram повідомило Udm-Info, передають Пат...

Захід багато років діє за схемою: контрольована ескалація, локалізація війни і стримування, - експерт-міжнародник

четвер, 18 квітень 2024, 0:30

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас – ніхто, не витримує жодної критики, а лише відбиває рожевий світ, у якому живе частина суспільства", - пише політолог-міжнародник Ілія Куса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти Украї...