"Україні потрібні солдати": Кабмін збільшив призов на строкову службу

Збільшення чисельності призову громадян обумовлено необхідністю посилення безпеки арсеналів, баз, складів, на яких зберігаються вибухові засоби.

Фото: ukr.media.Кабінет Міністрів вирішив збільшити чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-листопаді на 2 тис. до 12 460 чоловік. Відповідне розпорядження Кабмін прийняв на засіданні в середу, передають Патріоти України.

Зокрема, чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу для Збройних сил збільшена на 2 тис. до 8 360 чоловік.

Витрати на призов на строкову військову службу в жовтні-листопаді збільшено на 6,6 млн гривень до 41 млн гривень.

Кабмін прийняв це рішення без обговорення з триденною доопрацюванням.

У пояснювальній записці до документа сказано, що збільшення чисельності призову громадян обумовлено необхідністю посилення безпеки арсеналів, баз, складів, на яких зберігаються вибухові засоби.

Фінансування заходів, пов'язаних з призовом буде здійснюватися за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на утримання Міністерства оборони.

За інформацією Міноборони на сьогодні чисельність Збройних сил за списком становить 242,9 тис. осіб, які самовільно залишили військові частини 8,8 тис. осіб, що перебувають у відпустці по догляду за дитиною - 3,2 тис. осіб.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...