Українська малина в топі: За 5 років європейці у 52 рази збільшили імпорт заморожених ягід з України

Попит на українську заморожену малину з боку країн Євросоюзу продовжує зростати

Фото: Легко вместе.Україна стрімко нарощує свою присутність на європейському ринку замороженої малини. З початку поточного сезону країна вже експортовала в ЄС майже в 52 рази більше, ніж за такий же період сезону-2013/14, передають Патріоти України.

Зокрема, за червень-листопад нинішнього сезону європейські країни закупили близько 8 тис. тонн замороженої малини з України. Для порівняння: за аналогічний період 2013 року експорт української продукції в ЄС не перевищував 155 тонн.

При цьому попит на українську заморожену малину з боку країн Євросоюзу продовжує зростати. Так, в порівнянні з червнем-листопадом 2016 року постачання зазначеної продукції в даному напрямку збільшилися відразу на 43%.

Зазначимо, що ЄС виступає головним імпортером української замороженої малини: на його частку з початку сезону припадає майже 99% поставок. При цьому близько 60% всього експортного обсягу було відвантажено на ринок Польщі.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...