"Українська Пеппа": У мережі з'явився перший епізод мультсеріалу для дітей "Мова - ДНК нації" (відео)

Гроші для створення мультфільму зібрали на платформі громадського фінансування "Спільнокошт". Для втілення задуму доброчинці пожертвували 262,5 тис грн.

Фото: vsiknygy.net.ua.Автори проекту "Мова — ДНК нації" випустили перший епізод дитячого мультсеріалу "Лепетуни". Кожна серія навчатиме дітей правильно розмовляти українською мовою. Серед персонажів мультсеріалу — Лепетун, його дружина Ярина та діти Андрійко і Леся, передають Патріоти України з посиланням на "Газета.ЮА".

"Багато батьків прагнуть навчити дітей говорити українською, але самі навіть не завжди знають, як правильно називаються звичайні побутові речі. Власне тому в нас з'явилася велика ідея – створити "українську Пеппу" або мультсеріал для малечі. Ми публікуватимемо наші мультики на Youtube – і в батьків буде більше часу для власних справ, поки діти дивитимуться корисні мультики й навчатимуться говорити українською", – каже Наталія Клименко, засновниця проекту "Мова – ДНК нації".

Гроші для створення мультфільму зібрали на платформі громадського фінансування "Спільнокошт". Для втілення задуму доброчинці пожертвували 262,5 тис грн.

Наступна серія вийде через два тижні. Всього епізодів має бути десять.

Волонтерський освітній проект "Мова — ДНК нації" виник 2014 року. Наталія Клименко створила сторінку в мережі Facebook. Там вона публікувала мовознавчі замітки. Чоловік Наталії малював ілюстрації до правил. Головний герой на картинках — червоний язик Лепетун. Згодом у проекту з'явився власний сайт та мобільний додаток. Проект допомагає українцям уникати типових помилок в мовленні та збагачувати лексичний запас. У Facebook сторінку "Мова — ДНК нації" вподобали 46 тис користувачів.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...