"Українці, нарешті, отримають шанс скинути свої одіозні еліти", - західний експерт оцінила ймовірність нового Майдану

Якщо реформи в Україні не будуть впроваджені, то може відбудетися ще один вуличний протест напередодні виборів 2019 року, який отримає масову міжнародну підтримку.

Фото: Кореспондент.Старший науковий співробітник Центру Євразії при Атлантичній раді Діана Френсіс вважає, що, якщо українці будуть змушені вийти на вулиці знову, цього разу все буде по-іншому. Про це вона пише у своєму матеріалі, повідомляють Патріоти України.

"На жаль, 2018 рік починається з того, що приймає форми 2013-го. Президент Петро Порошенко зміцнює свою владу, гальмуючи реформи, виконання яких він пообіцяв західним спонсорам, а також переслідує своїх опонентів", - зазначила Френсіс.

За її словами, зараз, як і в епоху екс-президента Віктора Януковича, в Україні відсутнє верховенство закону, немає парламентської підзвітності, немає ефективного переслідування корумпованих чиновників або навіть Януковича, який вкрав мільярди.

Умови схожі на ті, що призвели до вуличних революцій в 2004 і 2014 роках; чиновники ж кажуть, що повторення подібних подій неприпустиме, так як це призведе до нестабільності і відновлення російської агресії, уточнює Френсіс.

Вона додала, що на сьогоднішній день привид російського вторгнення в Україну фактично зник, як і ймовірність того, що "зелені чоловічки" почнуть підбурювати до повстань. Причина полягає в тому, що військовий призов і західне фінансування створили одну з найбільших військових сил в Європі, з 204 тис. солдатів (трохи менше, ніж у Франції), 46 тис. технічної допомоги, не рахуючи парамілітарних сил, 53 тис. прикордонників і 60 тис. Нацгвардії.

"Час Порошенка закінчується. Антикорупційний суд має запрацювати до весняних виборів 2019 року. Інші реформи повинні бути завершені на початку цього року. Якщо ці перетворення не будуть впроваджені, то, швидше за все, відбудеться ще один вуличний протест напередодні виборів, який отримає масову міжнародну підтримку. І, маючи військовий оплот проти Росії, українці, нарешті, отримають шанс скинути свої одіозні еліти", - вважає експерт. Френсіс нагадала, що через чотири роки, незважаючи на сотні смертей, починаючи з Євромайдану, закони "Про вибори", суди як і раніше залишаються сфальсифікованими.

"Трагічно, що, незважаючи на мільярди від Заходу для боротьби з Росією і корупцією, єдиною "опозиційною партією", яка не була розмазана криміналізованою олігархією України, повинні будуть стати її відповідальні громадяни, які збираються на вулицях. І якщо це має статися, немає ніяких сумнівів в тому, що на цей раз все буде дуже і дуже відрізнятися", - підсумувала вона.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...