В Криму українському патріоту "шиють" екстремізм: Окупанти намагаються ув'язнити Ігоря Мовенка

На думку правозахисників, розслідування ФСБ має очевидну політичну мотивацію.

Фото: svoboda.org.Українському активістові Ігорю Мовенку у так званому управлінні ФСБ Севастополя вручили постанову про притягнення як звинуваченого у публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності. Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Кримську правозахисну групу.

"Кримінальну справу щодо Ігоря Мовенка порушили за коментар, який він, за версією слідства, написав влітку 2016 року у групі "Крим-Україна" в соціальній мережі "Вконтакті"... На даний момент ФСБ розглядає такий коментар не з точки зору небезпеки для людей, а з точки зору ворожнечі до Росії й факту анексії", - повідомляє Кримська правозахисна група.

На думку правозахисників, розслідування ФСБ має очевидну політичну мотивацію, "оскільки коментар демонструє явну незгоду з окупацією півострова".

Відомо також, що кримінальну справу проти Мовенка порушили після того, як він намагався добитися розслідування нападу на нього колишнього співробітника МВС України "Беркут".

За побиття українця не лише ніхто не притягав до відповідальності, а й проти нього самого відкрили кримінальну справу за "екстремістською статтею", у зв'язку з чим у квітні 2017 року Мовенку було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Точаться запеклі бої: Окупанти можуть взяти Часів Яр у лещата, на фронті серйозні загрози, - експерти

понеділок, 29 квітень 2024, 5:58

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські сили продовжують наступальні операції в районі Часового Яру Донецької області. Ворог може спробувати обійти місто й створити умови для оперативного оточення, передають Патріоти України. У ново...

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...