В РФ судять дагестанця, який воював на Донбасі: Фіруз Мірзоєв у 2014 році в складі ЗСУ боровся проти російської агресії

Чоловіка затримали правоохоронні органи в Таджикистані, і в травні поточного року передали російській владі.

Фото: tsn.ua.

Слідчі органи в Дагестані завершили розслідування кримінальної справи про участь місцевого жителя Фіруза Мірзоєва в збройному конфлікті на Україні. Про це повідомив старший помічник керівника слідчого управління СКР по регіону Расул Темірбек, передають Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс".

Следствием установлено, что летом 2014 года житель Дагестана Ф.Мирзоев в 2014 году через Турцию прибыл на Украину для участия в боевых действиях против отрядов Донецкой народной республики и Луганской народной республики в составе Вооруженных сил Украины. За 20 дней ему за это дали $1 тыс. (50$ в день), сказал собеседник агентства.

По его данным, обмундирование, оружие, боеприпасы и временное жилье наемнику предоставили в военном лагере в Краматорске, и воевал он за этот город.

Мирзоева задержали правоохранительные органы в Таджикистане, и в мае текущего года передали российским властям, сообщил Темирбеков.

Дело в отношении Мирзоева суд рассмотрит по части 3 статьи 359 (участие наемника в вооруженном конфликте) УК РФ.


Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Бо сама Юля - нуль і на що не впливає": Український журналіст порадив вдові Навального звернутися до... СБУ

понеділок, 29 квітень 2024, 21:43

Замість того, щоб чекати і терпіти, Юлія Навальна має обрати інший шлях боротьби – заявити, що Росію захопили злочинці та закликати всіх до боротьби із ними. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. «Для...

Пропагандисти Кремля поширюють фейк про вбивство жінки "тероборонівцем зі Львова" через "очікування руських"

понеділок, 29 квітень 2024, 21:30

Росіяни вигадали новий фейк про українських військових. У своїх Telegram-каналах вони поширюють інформацію про те, що нібито у Харкові офіцер 125-ї окремої територіальної оборони (Львів) застрелив коханку та поранив її доньку. Про це повідомили у Харкі...