"В центре Москвы орут бандеровские лозунги": Фільм, який отримав приз у столиці РФ, сильно розсердив росіян (фото)

Рішення журі фестивалю, яке присудило фільму нагороду, спровокувало низку їдких заголовків у росЗМІ і хвилю обурення росіян у коментарях.

Фото: novayagazeta.ru.Литовсько-російський документальний фільм Беати Бубенець "Політ кулі" про українських військових на Донбасі, показ якого був раніше зірваний прихильниками "Л/ДНР" на міжнародному фестивалі документального кіно "Артдокфест" у Москві, отримав приз "Лавр", передають Патріоти України з посиланням на РИА "Новости".

Кадр із фільму "Політ кулі"Відповідне рішення журі фестивалю спровокувало низку їдких заголовків у росЗМІ і хвилю обурення росіян у коментарях.

Відповідно до джерела, церемонія нагородження в московському кінотеатрі "Жовтень" пройшла без ексцесів. Вручаючи нагороду, президент перегляду Віталій Манський заявив, що показ картини привів у зал якихось "несподіваних глядачів", проте їх вивела поліція.

Зазначається, що картина Бубенець "Політ кулі" про бійців добровольчого українського батальйону "Айдар" отримала нагороду в номінації "Арт-фільм".

У РосЗМІ ж стрічку назвали "фільмом, де героїзується батальйон українських радикалів".

У свою чергу, росіяни в коментарях закликали "давати термін" режисерові замість нагород. А також занепокоїлися, як тепер будуть дивитися в очі жителям Донбасу.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Уже наступного тижня відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", - Євген Магда

субота, 4 травень 2024, 23:05

Уже наступного тижня в Росії відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", який російська влада реалізовує у кількох напрямках. Її головним проявом стане спалах “побєдобєсія” на 9 травня на тлі інавгурації Путіна на посаду президента РФ. Так...

Французький генерал прокоментував ідею Макрона про участь у війні в Україні

субота, 4 травень 2024, 22:44

Гучні заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну не мають під собою реальної основи. Французькі збройні сили наразі не готові до інтенсивних бойових дій, які відбуваються на фронті в Україні. Про це заявив французький ...