Верховний суд України дозволив брати кредити без відома "другої половинки"

Нова можливість істотно збільшить число майнових судових суперечок між подружжями по всій країні.

Фото: Розлучення онлайн.В Україні подружжю дозволено брати кредити без узгодження один з одним. Верховний суд постановив, що вони зобов'язані нести солідарну відповідальність за позикою навіть, якщо не знали про нього. Чоловік і дружина - кожен повинен виплатити по 50% суми, передають Патріоти України з посиланням на UBR.

Більшою мірою новий підхід ВСУ торкнеться приватних кредиторів.
Передбачається, що банки по великим позиках і вимагатимуть від другого члена сім'ї розписку, що він не заперечує проти оформлення кредиту.
Нова можливість істотно збільшить число майнових судових суперечок між подружжями по всій країні. Це при тому, що суди і без того перевантажені суперечками подібного роду.
За словами юристів, найчастіше судові суперечки між подружжям виникають перед подачею заяв про розлучення або в ході шлюборозлучного процесу.
Крім того, вони відзначають, що на даний момент збільшується число позовів про розділ майна. Люди влаштовують в судах справжню війну не тільки за квартири, машини, землю або бізнес, а й за менш дорогі речі. Побутову техніку, меблі, книги та інше. Зниження планки в останні роки пояснюють загальним зменшенням достатку населення.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...