Від Токіо до Лондона: 2018 рік у світі зустрічали грандіозними феєрверками (відео)

Салют здавна по всьому світі традиційно вважається одним із головних атрибутів святкування Нового року.

Фото: Салют.Новий рік 2018, який за східним гороскопом є роком жовтої Собаки, в світі традиційно зустрічали святковими салютами, передають Патріоти України.

Відзначимо, що в ряді українських міст заборонені салюти в зв’язку з проведенням антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. На думку влади, такі світлові і звукові шоу викликають суспільну напругу на тлі подій на сході країни.

Крім того, психологи стверджують, що салют може викликати переляк у тих, хто приймав участь в бойових діях, і позначитися на їх здоров’ї.

Жителі Гонконгу (Китай) зустріли Новий 2018 рік на знаменитій гавані Вікторія, де запустили святкові салюти. Гонконгські феєрверки вже давно вважаються одними з найкращих у світі.

В австралійському Сіднеї, щоб побачити новорічну виставу, туристи займали кращі місця на оглядових майданчиках за 40 годин до початку салюту.

Подивитися шоу прийшло близько 1,6 млн осіб, 46% з яких – іноземні туристи. Приблизні доходи міста від свята – 170 млн австралійських доларів, заявила директор по туризму та транспорту Австралії Марджі Осмонд.

У Дубаї (ОАЕ) у найвищої споруди у світі, вежі Бурдж-Халіфа, замість традиційного феєрверку вперше пройшло масштабне лазерне шоу.

Крім мільйона глядачів – жителів і туристів – за святом спостерігали також і представники Книги рекордів Гіннесса. Туди Дубай з новорічним шоу у вежі потрапляв вже двічі – в 2009 і 2014 роках. Так, в ніч на 1 січня в Еміратах встановили новий рекорд. Новорічна вистава стало “наймасштабнішим лазерним і звуковим шоу, спроектовані на один будинок”. Величина проекції склала майже 110 тис. Квадратних метрів.

Масштабним салютом Новий рік зустріли і в Токіо (Японія). Крім того, жителі міста запустили в небо сотні тисяч білих надувних кульок, прощаючись з 2017 роком. Масштабне уявлення було не тільки в Токіо, а й в Йокогамі – другого місту за величиною після японської столиці.У новорічну ніч центром тяжіння для городян і туристів в Берліні (Німеччина) стали Бранденбурзькі ворота: піротехніки в німецькій столиці не пошкодували.У Лондоні було продано більше 100 тис. Квитків на новорічне шоу на набережній Темзи. Було запущено більше 10 тис. залпів салюту!Тріумфальна арка в Парижі на Єлисейських четвертий рік поспіль була сценою для показу світломузичного шоу, присвяченого “паризькому способу життя”.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...