Відомий фотограф зняв неймовірні "космічні" пейзажі в Антарктиці (фото)

Фотожурналіст Крістофер Мішель зняв дивовижні краєвиди приблизно в кілометрі від Південного полюса.

Фото: christophermichel.com.Фотожурналіст Крістофер Мішель зняв дивовижний краєвид під час нещодавньої поїздки в Антарктиду. Знімок був зроблений приблизно в кілометрі від Південного полюса, пише Earther, передають Патріоти України.

Зображення виглядає як кадр з науково-фантастичного фільму, в якому астронавт вперше бачити чуже сонце на пустельній планеті. Проте, знімок був зроблений недалеко від Південного полюса. Фотограф зумів зафільмувати явище під назвою паргелій.

Паргелій, або "хибне сонце" - один з видів гало, виглядає як світла райдужна пляма на рівні Сонця. Виникає паргелій від заломлення сонячного світла в кристаликах льоду, які ширяють у атмосфері.

Знімок виконаний в стилі ретро, але це особливості обробки кадру. Мішель розповів, що надихався кадрами 1986 року з першої пішохідної експедиції до Південного полюсу під керівництвом Роберта Свона. Разом зі Своном до полюса тоді дійшли полярники Гарет Вуд і Роджер Мер.

"Подарунок від нашого Сонця. Напевно, найкрасивіша річ, яку я коли-небудь бачив. Присвячую її полярному досліднику Роджеру Меру, чия фотографія надихнула мене зробити цей кадр. Дякую, Роджер", - написав Мішель в своєму блозі. Інші знімки з подорожі Крістофера Мішеля в Антарктиду можна побачити в його блозі в Instagram.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...