"Відповідь на загрозу зі Сходу?": Рада ЄС прийняла рішення створити Європейський оборонний союз

Постійна співпраця дозволить розвивати спільні оборонні проекти і підвищити оперативність і готовність своїх Збройних сил.

Фото: Українські новини.Рада Євросоюзу ухвалила рішення про створення оборонного союзу PESCO (Permanent Structured Cooperation on security and defence), передають Патріоти України з посиланням на "ИС".

У відомстві зазначають, що в програмі беруть участь 25 країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Чехія, Хорватія, Кіпр, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Ірландія, Латвія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, Словаччина, Іспанія і Швеція.

Відзначається, що країни будуть тісно співпрацювати в сфері безпеки і оборони. Постійна співпраця дозволить розвивати спільні оборонні проекти і підвищити оперативність і готовність своїх Збройних сил.
Учасники програми також розробили 17 проектів, які повинні здійснити в рамках PESCO. У документі говориться, що наступними кроками будуть прийняття подальших рішення щодо цілої низки напрямків в рамках проектів. Очікується, що цей етап реалізують на початку 2018 року.
Крім того, будуть розроблені загальні правила управління проектами та участь в окремих з них третіх країн.
Раніше міністри закордонних справ і міністри оборони 23-х держав-членів Європейського Союзу підписали декларацію про поглиблення співпраці в сфері безпеки. 7 грудня Ірландія і Португалія також повідомили про своє рішення приєднатися до PESCO.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прем'єр Ізраїлю вже відреагував: МКС готовий видати ордер на арешт Нетаньяху через війну в Газі, - The Times

субота, 27 квітень 2024, 19:28

Міжнародний кримінальний суд готовий видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху та інших високопоставлених ізраїльських чиновників у зв'язку з війною в Газі. Про це пише The Times, передають Патріоти України. За даними видання,...

"Пішла від мене до доставника піци": Відомий український комік та блогер розповів про болісне розставання з дівчиною

субота, 27 квітень 2024, 18:29

Відомий український блогер, ведучий Женя Янович поділився подробицями свого особистого життя. Він розповів про розставання з колишньою та, як переживав розрив стосунків. Женя Янович зазначив, що розставання з колишньою дівчиною – це прикрий досвід для ...