Відреагували на випад Будапешту: МЗС України закликало "не тлумачити вільно" висновки Венеційської комісії

Українські дипломати зазначили, що документ не повинен бути предметом для спекуляцій та конфронтації.

Фото: Радіо Свобода.В МЗС України закликали утриматися від вільного тлумачення висновків Венеційської комісії за підсумками розгляду "мовної статті" закону про освіту Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства країни, повідомляє прес-служба МЗС, передають Патріоти України.

Як зазначили в МЗС, документ не повинен бути предметом для спекуляцій та конфронтації.

"Ухвалення рішення комісії дозволяє перевести питання подальшої імплементації освітньої реформи в Україні виключно в експертне русло. У цьому зв'язку закликаємо утриматися від подальшого вільного тлумачення згаданих рекомендацій, припинити політизацію питання нового освітнього закону, його використання для спекуляцій і конфронтації", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що розраховують на адекватну позицію іноземних партнерів, які висловлювали невдоволення прийняттям закону.

Як повідомляли Патріоти України раніше, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в понеділок під час перерви на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Брюсселі зробив черговий випад в бік офіційного Києва з приводу рішення Венеційської комісії.

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...