Війна на Донбасі, протести проти Порошенка та зубожіння населення: Визначено основні події 2017 року в Україні (відео)

Політолог розповів, що найбільше вплинуло на житя українців у році, що минув.

Фото: vedmochka.net.Головними подіями минулого 2017 року для України стали продовження війни на Донбасі, погіршення соціально-економічних показників, а також акції протесту проти президента Петра Порошенка. Про це "Апострофу" розповів політолог Кость Бондаренко, передають Патріоти України.

"Перша з основних подій 2017 року - війна, яка ніяк не може закінчитися і опинилася в замороженому стані. Друге - погіршення соціально-економічних показників під впливом того, що Україна повністю лягла в дрейф і зараз повністю лежить своїм економічним курсом у фарватері МВФ. Третя подія - організація політичних акцій проти Петра Порошенка або з метою натиснути на нього. Акції на чолі з Саакашвілі, хоч і не призвели до "третього Майдану", але в той же час похитнули ситуацію в країні", - сказав політолог.

Однак він звернув увагу на незначну підтримку, якою користується саме Міхеїл Саакашвілі.

"Соціологія показує, що його рейтинги коливаються на 1,5-3% в залежності від інфоприводів. Саакашвілі так і не став героєм для більшості українців. Навпаки, такі акції як лазання по даху або суперпопулістські заяви тільки виставляють колишнього президента шанованої країни, якою є Грузія, в комічній ситуації. Я думаю, він це починає розуміти, незважаючи на те, що на його підтримку вийшла чимала кількість людей - за різними оцінками, від 5 до 10 тисяч. Це скоріше не його підтримка, а демонстрація громадянами їхнього ставлення до Порошенка. Ці люди хочуть змін, але це не означає, що вони готові голосувати за Саакашвілі", - зазначив Бондаренко.

За його словами, Порошенко і Саакашвілі дуже схожі між собою: "обидва популісти, обидва орієнтовані на Америку, обидва готові втілювати західні програми. Те, що Україні потрібні якісні зміни - це однозначно. Але сумнівно, що вони будуть пов'язані з Саакашвілі".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...